Banyo fayanslarını düzgün bir şekilde temizlemek ve bakımını yapmak yalnızca hijyen için değil aynı zamanda zamanla herhangi bir hasar veya yıpranma oluşmasını önlemek için de önemlidir. Hem banyo hem de mutfak fayansları için en iyi fayans temizleyici sahip olduğunuz fayans tipine bağlıdır. Ancak düzenli bir temizlikle hangi tipte fayanslara sahip olursanız olun en iyi şekilde görünmesine yardımcı olabilirsiniz.
Hangi temizleyici ürünü kullanmak gerekir?
Eğer banyonuzda kimyasal bir temizlik ürünü kullanacaksanız mutlaka fayans tipinize uygun olanı seçin. Ancak çok fazla kimyasal ürün kullanmanın banyo fayanslarınızı yıpratacağını ve zamanla daha mat görünmesini sağlayacağını unutmayın. Etkili ve derinlemesine bir temizlik için banyo fayanslarınızı yıpratmadan temizleyecek bir formül var. Beyaz sirke, su ve portakal yağını karıştırarak güçlü bir temizleme solüsyonu yapabilirsiniz.
Banyo fayansları nasıl temizlenir?
Banyo fayanslarını temizlemek için çok aşındırıcı bir kimyasal ürün kullanmamanız gerektiğini söylemiştik. Aynı durum kullanacağınız temizlik malzemeleri için de geçerli. Sert süngerlerden ve aşındırıcı sert bezlerden kaçınmalısınız.
Banyonuzu düzenli temizlediğinizde kireç ve sabun artıklarının birikmesini önleyeceğiniz için yapacağınız her temizlik daha kolay olacaktır. Banyo fayanslarını temizlemenin en iyi yolunun beyaz sirke olduğunu unutmayın. Bir sprey şişesine bir bardak su ve bir bardak beyaz sirke koyun. Karışımın her zaman %50-50 oranında olmasını unutmayın. Bu karışımı doğrudan cam ve fayans yüzeylere püskürtebilir ya da herhangi bir yüzeydeki sabun artıklarını temizlemek için kullanabilirsiniz. Herhangi bir kalıntı olmaması için karışımı sıktıktan sonra hemen nemli bir bezle silip daha sonra kurutun.
Eğer banyo fayanslarınız girintili çıkıntılı, dokulu bir yapıdaysa aralarını daha kolay temizlemek için diş fırçasından yardım alabilirsiniz. Ayrıca dokulu banyo fayanslarınızı kabartma tozundan yaptığınız bir macunla temizleyebilirsiniz. 3 fincan kabartma tozunu bir fincan suyla karıştırıp macun haline getirin ve diş fırçasını bu macuna batırıp fayanslarınızı temizleyin. Daha sonra nemli bir bezle silmeyi unutmayın. Ayrıca bu macunu derz aralarını temizlemek ve beyazlatmak için de kullanabilirsiniz.